Субота, 20.04.2024, 03:56Вітаю Вас Гість | RSS
Бібліотека БЗШ №18
Меню сайту
Дитячі журнали
Форма входу
Головна » 2013 » Жовтень » 31 » Мій Шевченко
12:57
Мій Шевченко

    Білоцерківська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №18 отримала лист від Міністерства культури України, Національного музею Тараса Шевченка, Національного центру «Мала академія наук України» на виконання Указу Президента України від 11 квітня 2012 року «Про додаткові заходи з підготовки та відзначення 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка», колектив учителів та учнів відгукнувся на участь у Всеукраїнській мистецькій акції для талановитих дітей «Мій Шевченко». Учні  2-11 класів взяли участь у трьох номінаціях: «Образотворче мистецтво», «Каліграфічне написання» та «Читання творів Т.Г.Шевченка».Творчий процес підготовки та участі був дуже захоплюючим та цікавим: відеозйомка учнів-читців, учнів-каліграфістів; відтворення на папері в різних жанрах образотворчого мистецтва творів Т.Г.Шевченка, створення логотипу-емблеми конкурсу. Приємно було побачити роботу нашого творчого шкільного колективу на сайтах Національного музею Тараса Шевченка /www.museumshevchenko.org.ua/ та Малої Акадамії Наук України /www.man.gov.ua/. І ще більш приємно, що  роботу нашу оцінили! За результатами мистецької акції для талановитих та обдарованих дітей учень 4-А класу Міняйло Михайло зайняв ІІ місце у номінації «Читання творів Т.Г.Шевченка»; учень 8-А класу Гаврилов Даніїл став фіналістом та отримав спеціальний приз від видавництва «Лаурус».

Діти були запрошені до м. Києва на урочисте нагородження та культурно-мистецькі заходи. Впродовж трьох днів фіналістам та переможцям акції організатори провели ряд екскурсій: оглядова по м. Києву, діти відвідали Національний музей Тараса Шевченка та філію-будинок, де жив Кобзар; унікальну та пізнавальну екскурсію до природничого музею Національного центру «МАНУ»
     «Читці» мали унікальну можливість взяти участь у записі читань на професійній студії звукозапису Малої академії наук для соціальних роликів, присвяченого святкуванню 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка.     «Художникам» та «каліграфістам» була надана професійна допомога від видавництва «Лаурус» у проекті «Видання власної hand-made книги ілюстрацій за творами Тараса Шевченка».

Крім таких унікальних можливостей стати справжніми акторами та художниками, переможці за сприяння Національного музею Тараса Шевченка, Національного центру «Мала академія наук України», Президентського фонду Леоніда Кучми «Україна», видавництва «Лаурус» отримали чудові подарунки: книги з творами та малюнками Т.Г. Шевченка, «Кобзар», збірки аудіодисків з творами українських письменників.

 Під час нагородження переможці та фіналісти презентували свої роботи:  Міняйло Михайло декламував уривок з поеми «Княжна» «Село! І серце одпочине…».

Ці три дні були насичені позитивними враженнями, але найбільше нам запамяталося доброзичливе, чуйне, ставлення організаторів конкурсу в особі Д.В. Стуса - генерального директора Національного музею  Тараса Шевченка та С.О. Довгого-президента національного центру «МАНУ».
Міняйло Олена,
Лотоцька Олена


 

Переглядів: 508 | Додав: lototskiy646 | Рейтинг: 4.0/4
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
ПОСИЛАННЯ
Друзі сайту
Пошук
Календар
«  Жовтень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0