Вівторок, 16.04.2024, 15:21Вітаю Вас Гість | RSS
Бібліотека БЗШ №18
Меню сайту
Дитячі журнали
Форма входу
Головна » 2017 » Грудень » 13 » Що варто читати на Новий рік?
13:26
Що варто читати на Новий рік?

Наближається Новий рік — час див та віри у казку. Ми пропонуємо вам наш список того, що ми рекомендуємо до святкового читання.

1. Серія ВСЛ “Дивовижні світи”

Серія складається із уже класичних книг, які підійдуть для будь-якого віку і стануть чудовим доповненням до зимових свят. Перш за все, це “Нескінченна історія” Міхаеля Енде, з екранізацією якої минуло чимало зимових дитячих канікул. Хлопчик Бастіан випадково натрапляє на книгу “Нескінченна історія”, події в якій відбуваються насправді. Це світ країни Фантазія, якій загрожує зникнення, і лише справжній герой зможе її врятувати.

Роман Діанни Вінн Джонс “Мандрівний замок Хаула” відомий світові завдяки анімаційному шедевру Хаяо Міядзакі, та порівняно мало з людей зверталися до оригінальної історії, в якій розповідається геть інша оповідка. Дівчину Софі зачаровує зла відьма Пустища, через що та перетворюється на бабусю і влаштовується на роботу до чаклуна ім’я Хаул, котрий мешкає у мандрівному замку. Історія обертається дуже кумедними і захопливими ситуаціями, тому хороший настрій забезпечено.

“Різдвяна пісня” Чарльза Діккенса вже давно стала класикою і не потребує представлення. Це історія про скнару Скруджа, до якого на Різдво прийшли три духи, щоб розповісти йому про справді варті в житті речі.

А от головний герой “Викрадача вічності” Клайва Баркера на відміну від Скруджа так любить свята (на які можна байдикувати і не ходити до школи), що з радістю приймає запрошення  від такого собі пана Гуда погостювати у Домі свят, де можна розважатися донесхочу. Однак незабаром юний Гарві починає підозрювати, що ці гостини мають свою страшну ціну…

2. Галина Пагутяк “Королівство”

Це книга, яку варто читати на свята, бо атмосфера в ній казкова настільки, що закони казки часто не зважають на закони реальності, підминаючи їх під себе. І якщо ви хочете на зимові свят завітати в Королівство, яке протистоїть зажерливій Імперії та прожити кілька днів за древніми, як цей світ, законами казок – ця книга для вас.

3. Мія Марченко «Місто тіней»

Це різдвяна книга, Різдво у якій починається вже з анотації. І якщо ви любите розплутувати химерні таємниці і разом з тим слідкувати за людськими драмами, вам слід роздобути «Містом тіней».

4. Корнелія Функе “Чорнильна трилогія”

Серія для книголюбів від 5 до 100 років. Цю історію можна читати в будь-яку пору, але на зимові свята, коли всі бажають одне одному здійснення мрій і загадують власні бажання, ця трилогія стає водночас і застереженням – бажання можуть збуватися – і надією на те, що здійснення правильно вибраних бажань, правильні слова і достойні вчинки допоможуть змінити світ на краще. Байдуже, який світ.
До трилогії входять такі книги: “Чорнильне серце”, “Чорнильна кров” і “Чорнильна смерть”.

5. Клай Степлз Льюїс “Лев, Біла відьма і шафа”

“Лев, Біла Відьма і Шафа” — одна із найзахопливіших історій, пройнятих духом Різдва. Це перша книга із циклу “Хроніки Нарнії” Клайва Стейплза Льюїса, була видана 1950 року. За сюжетом четверо братів і сестер Пітер, С’юзан, Едмунд та Люсі потрапляють у казкову країну Нарнію, яка знаходиться по той бік старої шафи. У Нарнії сто років панує зима без Різдва, все через жорстоку Білу Відьму. Та чи буде так далі, коли прибули діти з пророцтва? Книга насичена біблійними мотивами, а також елементами кельтських, скандинавський та грецьких міфів. Початком звільнення Нарнії стає саме Різдво, це вселяє нарнійцям віру у свої сили та доводить, що надія ніколи не помирає.

6. Ерін Гантер “Коти-вояки”

Не думайте, що коли книга про котів, то вона дитяча… Вогнесерд, бувши спершу домашнім улюбленцем, переживає складні часи, щоб стати по-справжньому своїм у клані диких котів. Навколо вирують таємниці і пристрасті, тривають міжкланові чвари й укладаються змови. Але гололисту байдуже до проблем лісових мешканців, з холодними вітрами й снігом він прийде і зажене здобич у теплі нірки, а, може, й забере чиїсь життя…
Українською видано три книги: “На волю!”, “Вогонь і крига” та “Ліс таємниць”.

7. Джоан Ролінґ “Гаррі Поттер” (ілюстроване видання)

Подарункове видання Гаррі Поттера — розкішний подарунок як для молодших читачів, так і для давніх поттероманів. Оформлені фантастичними ілюстраціями Джима Кея, перші дві книги серії принесуть немало приємних годин розглядання різнобарвних малюнків та занурення в історію хлопчика, який вижив.
Видання, які проілюстрували: “Гаррі Поттер та філософський камінь”, “Гаррі Поттер і таємна кімната”.

8. Марина Павленко “Русалонька із 7-В проти русалоньки із Білокрилівського лісу”

Третя книга із серії дівочого фентезі “Русалонька із 7-В” щонайкраще підходить до зимової атмосфери. У день Сонцевороту головна героїня Софійка випадково пробуджує древню богиню, яка з’являється у її повсякденному житті у вигляді красуні й розумниці Росави. Усі її люблять, усі її хвалять, навіть хлопець, який так подобається Софійці, закохується у містичну русалку. Лише дівчинці відомо, хто вона насправді, й конфлікт між ними сягає апогею, коли Росава намагається привернути до себе Сашка, відданого друга й залицяльника Софійки.
Разом із головною героїнею читач зможе побувати на новорічному балу, поколядувати під зірковим небом, а також поворожити на кохання й долю. Та, зрештою, дізнатися, чи була древня богиня аж такою лихою.
До серії про Русалоньку із 7-В входять: “Русалонька із 7-В, або прокляття роду Кулаківських”, “Русалонька із 7-В та загублений у часі”, “Русалонька із 7-В проти Русалоньки із Білокрилівського лісу”, “Русалонька із 7-В в тенетах лабіринту”, “Русалонька із 7-В плюс дуже морська історія”.

9. Ніл Ґейман “Кораліна”

Більш темним, але по-різдвяному химерним і загадковим стане роман Ніла Ґеймана “Кораліна”. Переїхавши до нового будинку разом з батьками, Кароліна знаходить замуровані двері і попри всі попередження палко бажає дізнатися, що за ними знаходиться. За тими дверима простягається інший світ, де мама і тато роблять усе їй на втіху, от тільки мають дивні темні очі. Як згодом зрозуміє дівчинка, на цьому химери не закінчуються, і та, здавалося б, казка перетвориться у справжній кошмар…

10. Філіп Пуллман “Темні матерії”

Пориньте у захопливу пригоду разом із Лірою Белаквою на Північ! У світі, де переплетені наука і магія, де в кожної людини є свій деймон, навіщось викрадають дітей. Лірі доведеться помандрувати разом з циганами за викрадачами у крижані краї, подружитися з броньованим ведмедем та дізнатися страшну правду.

Переглядів: 415 | Додав: AdminBibl | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
ПОСИЛАННЯ
Друзі сайту
Пошук
Календар
«  Грудень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0